Η  Ocean Finance είναι μια επιχείρηση ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005, από μια ομάδα οικονομολόγων και ναυπηγών μηχανικών που ειδικεύονται στη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση και τη ναυτική μηχανική.

Η Ocean Finance επενδύει στην τεχνογνωσία των εργαζομένων της, ώστε να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στην προώθηση και εφαρμογή νέων μεθοδολογιών και τεχνολογιών.  Το εργατικό της δυναμικό αποτελείται από οικονομολόγους με ειδίκευση στη ναυτιλιακή βιομηχανία, εμπειρογνώμονες της αντίστοιχης αγοράς, ναυπηγούς μηχανικούς και ένα διευρυμένο δίκτυο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών εμπειρογνωμόνων εξειδικευμένων στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, του τουρισμού και τους λοιπούς παρεμφερείς τομείς.

Πιο αναλυτικά, η Ocean Finance, έχει αναπτύξει πολλά ευρωπαϊκά έργα βιομηχανικής φύσεως που παρέχουν γνώσεις στα ενδιαφερόμενα μέρη της εν λόγω αγοράς για την εφαρμογή των αντίστοιχων μεθοδολογιών έρευνας και καινοτόμων χρηματοδοτικών αλλά και τεχνολογικών εργαλείων. Μέσω της συμμετοχής της, σε έργα με κορυφαίες ναυτιλιακές και εμπορικές εταιρείες, η Ocean Finance έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στη ναυτιλία, τις μεταφορές και τις ενεργειακές εφαρμογές. Μέσω της διαδικασίας της επιχειρηματικής ανάπτυξης, η Ocean Finance κατάφερε να ωριμάσει έργα συνολικού κόστους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η υποστήριξη της ΕΕ σε αυτά τα έργα,  αντιπροσωπεύει περίπου το συνολικό ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενδεικτικά έργα που συντονίζει και αναπτύσσει η Ocean Finance:

BlueHUBS – Συνολικό Κόστος: 65.963.400 €: Aφορά την δημιουργία της βασικής αλυσίδας εφοδιασμού για την διανομή φυσικού αερίου σε ναυτιλιακούς χρήστες πλησίον των λιμένων, με τη μορφή ΥΦΑ (LNG) για πλοία και με την μορφή CNG για οχήματα και λεωφορεία, αποτελούμενη από μπάριζες ανεφοδιασμού ΥΦΑ, βυτιοφόρα οχήματα ΥΦΑ στα λιμάνια του Πειραιά και της Λεμεσού και τις αντίστοιχες κινητές υποδομές ΥΦΑ (Κινητοί Σταθμοί LCNG) με στόχο την ανάπτυξης της αλυσίδας αξίας ΥΦΑ έως τον τελικό καταναλωτή.

SuperGreen – Συνολικό Κόστος: 19.694.903 €: Αφορά την εφαρμογή ενός βιώσιμου και πράσινου συστήματος μεταφορών στην Ελλάδα. Αποτελείται από ένα υβριδικό (υγροποιημένο φυσικό αέριο / ηλεκτρικό) καταμαράν που θα συνδέσει το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά με άλλα λιμάνια όπως της περιοχής του Αργοσαρωνικού, αποτελώντας το πρώτο επιβατηγό πράσινο πλοίο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

SpaceTech4Sea – Συνολικό Κόστος: 1.639.550 €: Εφαρμογή της αεροδιαστημικής τεχνολογίας στους τομείς της Ναυτιλίας και των Μεταφορών. Στόχος είναι η χρήση του ΥΦΑ ως καυσίμου πλοίων στην Ευρώπη μέσω μιας εξαιρετικά ελαφριάς δεξαμενής ικανής για αποθήκευση κρυογονικών καυσίμων όπως το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο και το Υγρό Υδρογόνο.

Supergreen Mobility – Συνολικό Κόστος: 399.604,36 €: Αφορά την ανάπτυξη του πρώτου στόλου ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο νησί της Σαντορίνης.